Vriendschap tussen man en vrouw

VRIENDEN STRESS

Het kan ook zijn dat je echt te veel vrienden hebt waardoor je sommige gewoon te weinig aandacht kan geven. Je kan jezelf moeilijk in tweeën of drieën splitsen. Het kan zijn dat je dan scheve gezichten krijgt en mensen zich beledigd voelen en dat kan stress opleveren, omdat je niemand wil teleurstellen. Dat is eigenlijk please gedrag wat je echt moet afleren. Of een kleinere vriendenkring aanhouden. Ik ken iemand die heeft ieder weekend tot het einde van het jaar volgeboekt.

Het is toch bij de konijnen af. Hoeveel diepgang zit er dan in die vriendschappen? Het is hollen van het ene feestje naar het andere feestje en je mag niks missen. Maar dan vooral voor die ander, niet voor henzelf. Ga maar na, hoe leuk is dat? Je ziet ook dat er een hoop zogenaamde vriendschappen bestaan voor de buitenwereld. Het is super tof om een vriend te zijn van diegene dus daar kan je je lekker mee profileren. Je upgrade jezelf door te zeggen dat je iemand z’n vriend bent. Hoe triest is dat? Wat een armoede.

 

VRIENDSCHAP TUSSEN MAN EN VROUW

Er wordt gezegd dat dit niet mogelijk is. Dat er altijd een bepaalde sexuele spanning is vanuit 1 van de partijen. Of dat het wel kan, maar dat er dan eerst sex heeft plaatsgevonden zodat het uit de ‘lucht’ is, en dat pas daarna je een vriendschap kan onderhouden met de andere sexe. Tenzij de andere sexe homofiel of lesbisch is, dan is het geen probleem. Ik denk dat deze spanning niet altijd hoeft te bestaan. We zijn allemaal mensen, ja ook sexuele mensen, maar we hoeven daar toch niet altijd mee bezig te zijn.

We zijn toch een ontwikkeld diersoort die niet altijd op zoek is naar een ‘prooi’. Begrijp me goed, als de spanning er is dan is inderdaad sex onvermijdelijk. Maar die is er gewoon niet altijd. Ik heb genoeg voorbeelden van vriendschappen met tegengesteld geslacht die nooit 1 seconde hebben nagedacht over sex met de ander. Wellicht is hier wel een bepaald soort type voor nodig, maar geloof me, het bestaat.


Over ons
Wanneer maak je vrienden
Vriendschap tussen man en vrouw
Jalousie
Vriendschap verbreken