Lease calculator

Ik ben al enige tij dop zoek naar een nieuwe auto en heb ook nog eens besloten de auto op naam van mijn bedrijf te zetten in plaats van de auto in 1 x te kopen. Ik wil wel dat ik na de leaseperiode ook werkelijk volledig eigenaar van de ato wordt. Operational lease is voor mij dus geen optie.

Ik zal het meer moeten zoeken in de hoek van ofwel Financial lease ofwel Private lease. Ook vraag ik me al een tijdje af wat nu precies het leasebedrag is wat ik maandelijks zal moeten betalen en wat het maximale leasebedrag is wat ik uiteindelijk kan krijgen met de omzet en inkomsten die ik nu heb. Ik heb begrepen dat je dit mooi kunt berekenen middels de alom bekende en geroemde lease calculator. Bij een lease calculator, bijvoorbeel die op rosfinance.nl, kun je invullen wat je inkomsten zijn, je uitgaven zij. Wat voor type auto je wilt lease, hoe lang je deze wilt leasen en welke leasevorm je eventueel wilt hebben. Ook is het mogelijk om de leasecalculator suggesties te laten doen aan de hand van de door jou ingevulde gegevens.

Ik heb onlangs de lease calculator op Rosfinance.nl ingevuld en ben tot de conclusie gekomen dat zakelijke lease, oftewel financial lease in mijn geval de beste optie is. Niet alleen omdat het dan op naam van de zaak kan, maar ook omdat er flinke belastingvoordelen aan hangen.

Dit is natuurlijk mooi meegenomen.  De wagen die ik graag wil hebben is een nieuwe Audi a6 Station wagen. Ik heb op dit moment 3 kinderen en we gaan vaak met de auto op vakantie en dat moet wel allemaal passen natuurlijk! Het maandbedrag zou om en nabij de 600 euro zijn en we zijn er zeker van dat ik dat kan betalen. Nu is het alleen nog maar even afwachten op wat de bank ervan vindt. De leasemaatschappij levert de papieren namelijk in bij de bank en die gaan kijken wat er mogelijk is.